לעפעפיים השפעה בלתי מבוטלת על מראה הפנים כולן, ובפרט עלולים עודפי עור באיבר זה ליצור מראה עייף ואף מובס. בעיה אסתטית נוספת הקשורה לעפעפיים היא הצטברות שומן שיוצא מהמקום הטבעי שלו (מאחורי גלגל העין) ויוצר את ה"שקיות" המוכרות שמקנות לאדם מראה מותש ומבוגר יתר על המידה. למצבים אלה ישנו פתרון יעיל מאוד וגם פשוט למדי – ניתוח עפעפיים.
אמנם כל ניתוח, גם זה המתבצע בעפעפיים (התחתונים, העליונים או גם וגם) כרוך בתופעות לוואי מסוימות ועלול להוביל לסיבוכים, אולם אחוזי ההצלחה שלו גבוהים מאוד ובפרט אם מפקידים את ביצוע ההליך הכירורגי בידיים מקצועיות ומיומנות של מנתח פלסטי מנוסה. עוד כדאי להדגיש שבמקרים רבים ניתוח העפעפיים מוביל לא רק לשיפור אסתטי אלא גם לשיפור בראייה שכן עודפי עור באיבר זה מגבילים את שדה הראייה.
עפעפיים עליונים או תחתונים – מה כדאי לנתח?
כאמור ניתן לבחור בין ניתוח עפעפיים עליונים לבין ניתוח עפעפיים תחתונים כשאופציה נוספת היא שילוב שני ההליכים – הכל בהתאם למצבו של המטופל הספציפי ובהחלטה משותפת שלו ושל המנתח הפלסטי.
ניתוח עפעף עליון מתאים למקרים שבהם על עפעף זה ישנם עודפי עור אשר צונחים אל מעבר לקו של הריסים, וניתוח עפעף תחתון מיועד בעיקר להעלמת השקיות שמתחת לעיניים (שנוצרות כאמור עקב רקמות שומן מיותרות).
כיצד מתבצע הניתוח ומה קורה אחריו?
ניתוח עפעפיים תחתונים ו/או עליונים נמשך בדרך כלל כשעה, ומתבצע בהרדמה מקומית + טשטוש. ניתוח בעפעף התחתון מתבצע דרך חלקו הפנימי של העפעף כך שאין צלקת חיצונית. ניתוח בעפעף העליון מתבצע אף הוא דרך העפעף, בערך באמצע שלו, ומאחר שמדובר בתפר עדין במיוחד ברוב המקרים הצלקת אינה מתבלטת.
במרבית המקרים המנותחים חוזרים עוד באותו היום לביתם (בעזרת מלווה). תופעות הלוואי העיקריות הן שטפי דם מקומיים, אי נוחות סביב אזור העיניים ונפיחות של האזור המנותח. לאחר יומיים-שלושה יוצאו התפרים ותיערך בדיקה כדי לוודא שההחלמה מתנהלת כמצופה.